Висококачествена, биаксиално ориентирана, термосвиваема полиамидна обвивка с извита форма за специална гама малотрайни колбаси.
Извитите обвивки Mini Smoke Rondo са специално разработени за производството на варено-пушени месни продукти с извита форма. Те са неядливи, лесно белими обвивки. Най-голямото предимство на тези обвивки е способността им да усвояват пушека и да придават неповторим цвят и външен вид на изделието. Еластичността на обвивките сигурява висока издръжливост при процесите на термична обработка. Ниската пропускливост на въздух и водни пари защитава от загуба на тегло по време на термичните процеси, при съхранението и дистрибуцията на изделията. Mini Smoke Rondo защитава аромата и цвета на готовия продукт за дълго време.
Полиамидните обвивки Mini Smoke Rondo са пропускливи обвивки, вече отворените опаковки показват загуба на тегло. Крайният продукт може да бъде защитен посредством втора опаковка с цел редуциране загубите на тегло до нула.
Предимства на обвивките Mini Smoke Rondo:
Характеристики на обвивките Mini Smoke Rondo:
Производствени модификации:
Mini Smoke Rondo се доставя в следните калибри:
36 и 40. Mini Smoke Rondo се доставя в следните цветове: транс браун и транс махагон. Обвивките могат да се печата с до 6 цвята, едностранно по желание на клиента.
Опаковане и спецификации:
Mini Smoke Rondo се доставят гофрирани на шпули и поставени в кашони със следните дължини:
Калибър | Метраж в метри: | |
Шпула | Кашон | |
36 | 25 | 1400 |
40 | 25 | 1200 |
Препоръчителна обработка на обвивките Mini Smoke Rondo:
Полиамидните обвивки Mini Smoke са готови за непосредствена употреба при стандартно и автоматично пълначно оборудване и всички видове пресукващи устройства. За автоматичните клипс устройства, обвивките се доставят конфекционирани по системата RTU – Готови за употреба. Обвивките не се нуждаят от предварително накисване преди употреба.
Препоръчителни настройки за автоматични пълначни машини (например Handtmann AL): виж таблицата
Номинален калиибър [мм] |
Калибър на пълначната тръба [мм] |
Калибър на пълнене [мм] |
Скорост |
Обем (см3) |
Пресуквания | Висящи единици |
36 | 17, 18 | 38 – 39 | 500 | 250 | 2.5 | 1 + 1 |
40 | 18 | 42 – 43 | 500 | 300 | 2.5 | 1 + 1 |
Клипсоване:
Номинален калибър | Калибър на пълнене (мм) | FCA 3451/3461 | |
Matrix | Clip | ||
36 | 18 | 4 AU | 15-7-4×1,75 L |
40 | 18 | 4 AU | 18-7-5×1,75 L |
Препоръчителен термичен режим:
В таблицата е посочен термичен режим, гарантиращ висока ефективност и отличен търговски вид на продукта:
Процес | Времетраене | Времетраене | Влажност |
Изчервяване | 15 минути | 70 °C | |
Варене | 15 минути | 75 °C | 100% |
Подсушаване | 10 минути | 75 °C | |
Опушване | 25 минути | 80 °C | 70% |
Вентилиране | 3 минути | 80 °C | |
Варене | 25 минути | 80 °C | 100% |
Допълнително варене | 10 минути | до 73 °C в сърцевината | 99% |
Душове | 15 минути | 100% |
Съхранение:
Съхранявайте в сухо, тъмно помещение, при температура от 5 – 25 °C, в оригиналната опаковка.
Гаранционен срок:
12 месеца от момента на експедиране от складовата база на производителя.