Полиамидната обвивка Mini Smoke специално разработена за производството на варено-пушени продукти тип Франкфуртер. Mini Smoke е неядлива обвивка, лесно белеща се. Най-голямото предимство на тази обвивка е способността и да пропуска пушека. Термосвиваемостта, характерна за корпуса на тази обвивка осигурява висока якост и еластичност след топлинна обработка. Ниската пропускливост за кислород и водна пара предпазва от загуби на тегло по време на термичната обработка, съхранението и дистрибуцията на крайните продукти. Minismoke защитава аромата и цвета на вашите продукти за дълго време.
Полиамидната обвивка Mini Smoke е пропусклива обвивка, отворените опаковки показват загуба на тегло. Крайните продукти трябва да бъдат опаковани във вторична опаковка.
Предимства на полиамидните обвивки Mini Smoke:
Характеристики на обвивките Mini Smoke:
Производствени модификации:
Mini Smoke се доставя в следните калибри:
16, 19H, 22, 24, 26, 28, 32, 36 and 40
Mini Smoke се доставя в следните цветове:
Light brown, Rich brown, Pink, Transparent, Trans Brown, Trans Orange и Trans Mahogany
Обвивката може да бъде печатана двустранно до 6 цвята в зависимост от изискването на клиента.
Опаковане и спецификации:
Обвивките се доставят пакетирани в кашони със следните метражи, описани в таблицата:
Калибър | Метри обвивка в: | ||
Шпула | Кеди | Кашон | |
16 | 25.6 | 2073.6 | 8294 |
16 | 27.5 | 2227.5 | 8910 |
H19 | 25.6 | 1433.6 | 8602 |
22 | 16.8 | 1293.6 | 7762 |
22 | 25.6 | 1254.4 | 7526 |
22 | 27.5 | 1347.5 | 8085 |
24 | 27.5 | 1155.0 | 6930 |
32 | 27.5 | 1100.0 | 4400 |
36 | 27.5 | 880.0 | 3520 |
40 | 30 | – | 3000 |
Препоръчителна обработка на обвивките Mini Smoke:
Полиамидните обвивки Mini Smoke са гофрирани на шпули и пакетирани в кашони, те са готови за употреба веднага след изваждане от опаковката, могат да се обработват на всички видове стандартна пълначна и пресукваща техника, както и на напълно автоматизирани пълначни лнии. За последните Mini Smoke се доставят със затворен край на шпулата за допълнително удобство.
Препоръчителните машинни настройки за основните типове оборудване са описани в талицата:
Примерни, препоръчителни настройки при Handtmann AL:
Номинален калибър [мм] |
Пълначна тръба тръба [мм] |
Калибър на пълнене [мм] |
Скорост |
Обем (cм3) |
Пресуквания | Висящи единици |
16 | 8 | 17.5 – 18.5 | 220 / 500 | 50 | 2.5 | 2 + 2 |
19H | 11 | 20.0 – 21.0 | 220 / 500 | 55 | 2.5 | 2 + 2 |
22 | 11, 12 | 23.5 – 24.5 | 220 / 500 | 65 | 2.5 | 2 + 2 |
24 | 12 | 25.5 – 26.5 | 220 / 500 | 70 | 2.5 | 2 + 2 |
26 | 12, 13 | 27.5 – 28.5 | 220 / 500 | 80 | 2.5 | 2 + 2 |
28 | 12, 13 | 29.5 – 30.5 | 220 / 500 | 80 | 2.5 | 2 + 2 |
32 | 17, 19 | 33.5 – 34.5 | 220 / 500 | 100 | 2.5 | 2 + 2 |
36 | 17, 19 | 37.5 – 38.5 | 220 / 500 | 120 | 2.5 | 2 + 2 |
40 | 21 | 41.5 – 42.5 | 220 / 500 | 140 | 2.5 | 2 + 2 |
Препоръчителен термичен режим:
В таблицата по-долу вижте препоръчителен термичен режим за постигане на висока ефективност и оптимален външен вид на готовия продукт
Процес | Времетраене | Температура | Влажност |
Изчервяване | 15 минути | 65 °C | |
Пре -подсушаване | 5 минути | 70 °C | 70% |
Подсушаване | 10 минути | 75 °C | |
Опушване | 25 минути | 78 – 85 °C | 80% |
Вентилиране | 3 минути | 80 °C | |
Варене | 15 минути | 80 °C | 100% |
Опълнително варене | 5 минути | до 73 °C в сърцевината | 99% |
Душове | 15 минути | 100% |
Този термичен режим може да бъде променен в зависимост от използваните пароварилни камери.
Продуктите, произведени в обвивките Mini Smoke могат да бъдат варени във вода или на пара при максимална температура 90°C в пароварилната камера. След термичната обработка продуктите се охлаждат със студени душове.
Неизползваните шпули от вече отворените опаковки трябва да се препакетират отново за да запазят свойствата си.
Съхранение:
Да се съхраняват в сухо, тъмно помещение при температура от 5 – 25 °C, оригиналната опаковка.
Гаранционен срок:
12 месеца от датата на експедиране от склада на производителя.