Екструдирано във формата на ръкав ядливо колагеново фолио, гофрирано на шпули или отрязъци с различни размери, подходящо за производството на продукти от сурово и замразено месо, които подлежат на обработка чрез печене, както и сурово-сушени, ферментно обработени месни деликатеси. Фолио с изключително нежна захапка, може да се консумира като част от продукта.
Туболираното колагеново фолио осигурява същите предимства както фолиата, конфекционирани на листове или ролки, но позволява продуктите да бъдат пълнени под налягане.
Големите калибри дават възможност за изцяло нова гама от приложения.
Предимства на обвивките EDICOL A:
Препоръки при обработка на обвивки EDICOL:
EDICOL са висок клас ядливи колагенови фолиа, произведени от гарантирано качество суров материал, с проследяемост на суровините и висок контрол на производствените параметри. Обвивките са произведени съгласно стандарта ISO 9001 за контрол на качеството, стандарта за безопастност на храните FS 22000 и където и приложимо стандартите BRC.
Съхранение:
Фолиото е годно за консумация и производствена практика до 24 месеца от датата на производство. Гаранционният срок на фолиата EDICOL е 12 месеца от момента на експедиране от складовата база на производителя.
Препоръчително е да се съхранява в оригиналната производствена опаковка, в хладно и проветриво помещение, без пряка слънчева сретлина и защотено от инсекти. Да се спазва температура от 5 до 25° C и максимална влажност на въздуха 75 %. Вече разпечатаните опаковки да се поставят отново във вакуум пликове за да се предутврати загубата на влажност.