RONDO Q е ядлива колагенова обвивка, специално конструирана за производството на термично-обработени продукти, като варено-пушени наденици, и е вариант за производството на сурово-сушени продукти, които не се подлагат на термичн процес. Тези продукти запазват извитата си форма преди и след обработка. Те са отлична алтернатива на естествените свински и овчи черва. Колбасите в RONDO Q имат същият външен вид както и тези, напълнени в естествени черва, но в същото време RONDO Q изпъква с многобройните предимства, които колагеновите обвивки имат при производствените процеси и като оценка от потребителите. Високият ръст от продажби потвърждава тези предимства.
RONDO Q е успешна разбаротка, създадена и развита за първи път от DEVRO, в услуга на месопреработвателите при производството на продукти с извита форма, когато се цели постигането на по-ниска производствена цена и икономическа полза.
Техническата поддръжка и непрекъснато подобряване на параметрите на този вид обвивка посредством развойна дейност са други предимства, които може да се добяват към стойността на RONDO Q.
Предимства на обвивките RONDO Q:
Препоръки при обработка на обвивките RONDO Q:
Препоръчителен термичен режим за обвивиките RONDO Q: виж таблицата
Процес | Температура °C | Минути |
Подсушаване | 70 | 10 |
Предварително варене | 74 | 5 |
Подсушаване | 60 | 10 |
Опушване | 60 | 5 |
Опушване | 65 | 5 |
Подсушаване | 60 | 2 |
Варене | 76 | 25 |
Подсушаване | 60 | 3 |
Охлаждане с душове | – | 7 |
RONDO Q са висок клас ядливи колагенови обвивки, произведени от гарантирано качество суров материал, с проследяемост на суровините и висок контрол на производствените параметри.
Обвивките са произведени съгласно стандарта ISO 9001 за контрол на качеството, стандарта за безопастност на храните FS 22000 и където и приложимо стандартите BRC.
Съхранение:
Неотворените опаковки да се съхраняват в хладно и проветриво помещение с температура от 5 до 15° C. Вече разпечатаните опаковки да се поставят отново във вакуум пликове за да се предутврати загубата на влажност.