Ново поколение обвивки за колбаси разработена за достигне на най-високото ниво, изисквано
от потребителите за “нежна захапка” и в същото време гарантиращи свързаните с производителността, традиционни предимства на колагеновите обвивки.
Производителите на колбаси могат да постигнат значително намаляване на производствените разходи при продукт с изящен външен вид и висока потребителска оценка.
SELECT са подходящи за широка гама асортименти, предимно малък калибър, обработени термично чрез подсушаване, опушване, варене или само чрез подсушаване и варене на пара. Подходящи се за обработка на всички автоматични и полуавтоматични пълначни машини при високи темпове на производство. SELECT предлагат значителни финансови предимства пред производствата, в които се използват естествени овчи черва.
Предимства на обвивките SELECT:
Препоръки при обработка на обвивки SELECT:
Препоръчителен термичен режим за обвивиките SELECT: виж таблицата
Процес | Температура °C | Минути |
Предварително варене / изчервяване | 65 | 15 |
Подсушаване | 66 | 15 |
Опушване | 66 | 15 |
Подсушаване | 66 | 10 |
Евакуация | 66 | 2 |
Опушване | 68 | 4 |
Варене | 76 | 15 |
Обдухване | 68 | 5 |
Охлаждане | – | 5 |
SELECT са висок клас ядливи колагенови обвивки, произведени от гарантирано качество суров материал, с проследяемост на суровините и висок контрол на производствените параметри.
Обвивките са произведени съгласно стандарта ISO 9001 за контрол на качеството, стандарта за безопастност на храните FS 22000 и където и приложимо стандартите BRC.
Съхранение:
Неотворените опаковки да се съхраняват в хладно и проветриво помещение с температура от 5 до 15° C. Вече разпечатаните опаковки да се поставят отново във вакуум пликове за да се.