Mini Ralen е биаксиално ориентирана, термосвиваема полиамидна обвивка.
Полиамидната обвивка Mini Ralen специално разработена за производството на варени продукти.
Характерезира се с висока механична здравина и еластичност. Ниската степен на пропускливост на водни пари и кослород гарантира дълъг срок на годност на продуктите.
Крайните продукти в Mini Ralen са добре напълнени, с гладка повърхност и с искрящ блясък дори след по-дълъг период на съхранение в магазинната мрежа. Mini Ralen е неядлива обвивка, лесно белеща се.
Предимства на полиамидните обвивки Mini Ralen:
Характеристики на полиамидните обвивки Mini Ralen:
Месни продукти в Miniralen обвивки | ||
Одходящи за колбаси тип Франкфуртер | 12 | седмици при 4°C |
Загуба на тегло | 1 | % за 7 дни и съхранение при 4°C |
Видове модификации:
Miniralen се доставя в следните калибри:
16, 18, 19H, 21, 22, 24, 26, 32,36 и 41
Miniralen се доставя в следните цветове:
Transparent, light brown, rich brown, extra brown, orange, cream, pistachio, onion, pink, red, transred, black and white.
Обвивката се доставя гофрирана на шпули, готови за директна употреба.
Обвивката може да бъде печатана двустранно до 6 цвята в зависимост от изискването на клиента.
Опаковане:
Обвивките се доставят пакетирани в кедита и кашони със следните метражи:
Калибър | Метри в: | ||
Шпула | Кеди | Кашон | |
16 | 27,5 | 2750 | 11000 |
18 | 27,5 | 2227 | 8908 |
19H | 27,5 | 1980 | 7920 |
21 | 27,5 | 1760 | 7040 |
22 | 27,5 | 1760 | 7040 |
24 | 27,5 | 1347 | 8082 |
24 | 30,0 | 1470 | 8820 |
24 | 35,0 | 1715 | 6860 |
26 | 27,5 | 990 | 5940 |
32 | 27,5 | 1210 | 4840 |
36 | 27,5 | 880 | 3520 |
41 | 30,0 | – | 2100 |
Препоръки при обработка на обвивките Miniralen:
Олиамидните обвивки Miniralen а пакетирани гофрирани в кашони и са готови за употреба веднага след изваждане отопаковката, могат да се обработват на всички видове стандартна пълначна техника.
Обвивките могат да бъдат варени на пара или във вода, окачвани или поставени легнали при температура от 90 °C.
След термичните процеси продуктите трябва да бъдат охладени посредством водни душове. Неизползваните шпули от всяка опаковка трябва да се пакетират отново в полиетиленова опаковка за да се предотврати изсъхване.
Примерни, препоръчителни настройки при Handtmann AL:
Номинален калибър [мм] |
Препоръчителен калибър на пълначната тръба [мм] |
Калибър на пълнене [мм] |
Скорост |
Обем (cм3) |
Пресуквания | Висящи единици |
16 | 8 | 15.5 – 16.5 | 220 / 500 | 50 | 2,5 | 2 + 2 |
18 | 9 | 17.5 – 18.5 | 220 / 500 | 50 | 2,5 | 2 + 2 |
19H | 110 (10)* | 20.0 – 21.0 | 220 / 500 | 55 | 2,5 | 2 + 2 |
21 | 11 | 21.0 – 22.0 | 220 / 500 | 60 | 2,5 | 2 + 2 |
22 | 11, 12 | 21.5 – 22.5 | 220 / 500 | 65 | 2,5 | 2 + 2 |
24 | 12 | 23.5 – 24.5 | 220 / 500 | 70 | 2,5 | 2 + 2 |
26 | 12, 13 | 25.5 – 26.5 | 220 / 500 | 80 | 2,5 | 2 + 2 |
32 | 15, 17 | 32.0 – 33.5 | 220 / 500 | 100 | 2,5 | 2 + 2 |
36 | 19, 21 | 36.0 – 38.0 | 220 / 500 | 120 | 2,5 | 2 + 2 |
41 | 21 | 40.0 – 42.0 | 220 / 500 | 140 | 2,5 | 2 + 2 |
Препоръчителен термичен режим:
В таблицата по-долу вижте препоръчителен термичен режим за постигане на висока ефективност и добър органолептичен вид:
Процес | Времетраене | Температура | Влажност |
Изчервяване | 10 минути | 55 °C | 70% |
Предварително варене | 10 минути | 65 °C | 99% |
Варене | 15 минути | 78 – 80 °C | 99% |
Допълнително варене | 10 минути | до 73 °C в сърцевината | 99% |
Охлаждане с душове | 15 минути на интервали | 100% |
Съхранение:
Да се съхраняват в сухо, тъмно помещение при температура от 5 – 25 °C, оригиналната опаковка.
Срок на годност:
12 месеца от датата на експедиране от склада на производителя.