Идеалната обвивка за колбаси тип Братвурст, обработени чрез варене на пара с последваща грил обработка.
Характерната структура на обвивката е предпоставка за постигането на характерния, традиционен за всички видове немски колбаси тип „бели наденички“ вид.
Предимства на обвивките FINE TC:
- Превъзходна машинна обработка за висока продуктивност
- Отлични характеристики при варене
- Обвивка с изключителна прозрачност, разкриваща пълнежа по най-привлекателния начин за потребителите
- Удобна опаковка и гарантирани доставки
- Стриктно контролиран грамаж на крайните продукти
- Kалибрите от 18 до 27 мм осигуряват идеи за разнообразни продукти
- Контролирано качество на захапката, отговарящо на най-високите потребителски изисквания
Препоръки при обработка на обвивките FINE TC:
- Обвивките са готови за употреба директно извадени от опаковката, без предварително накисване
- Подходящи са за обработка на всички автоматични и полуавтоматични пълначни машини и пресукващи устройства
- Максимално допустимият калибър на пълнене е +0,5 мм над номиналния калибър
- Шпулите могат да бъдат произведени със затворен край за работа с напълно автоматизираните пълначни линии
- Температура на пълнежната маса: минимална температура 8° C
- Вид на пълнежната маса: подходящи за фина пълнежна маса
- Брой на пресукванията: от – до: 2.2 – 3.5
- Препоръчителна термична обработка: FINE TC показват отлична обработка чрез кратък процес на веране на пара при достигане на температура до 76° С в пароварилната камера и 72° С в сърцевината на колбаса, без процеси на предварително варене, подсушаване или опушване
- Охлаждане: без душове

Контрол на качеството:
FINE TC са висок клас ядливи колагенови обвивки, произведени от гарантирано качество суров материал, с проследяемост на суровините и висок контрол на производствените параметри.
Обвивките са произведени съгласно стандарта ISO 9001 за контрол на качеството, стандарта за безопастност на храните FS 22000 и където и приложимо стандартите BRC.
Съхранение:
Неотворените опаковки да се съхраняват в хладно и проветриво помещение с температура от 5 до 15° C. Вече разпечатаните опаковки да се поставят отново във вакуум пликове за да се предутврати загубата на влажност.
Свързани продукти: